Colegu’ lui Dorel și scurta noastră prietenie

Vineri seara. Probabil obosit. Cel mai probabil obosită. Săptămână lungă la servici sau școală, dar faci un efort ca să mai ieși și tu din rutină și mergi cu băieții la un fotbal sau cu fetele la croșetat (sau ce-o face fetele când se-ntâlnesc numai ele) – who knows -.

Ajungi la teren cu mingea. Ajungi acasă la Gheorghina cu acele și lânuța. Vin toți. Vin toate. DAR, surpriză! Apare o persoană nouă pe care nu ai vazut-o până atunci. Un coleg de-a lui Dorel. Ești cu el în echipă și joacă destul de bine baiatu’, chiar dă câteva pase pe care le bagi frumos în poarta adversarului. Vorbiți așa, protocolar și din politețe. N-ai tu vreme și chef de făcut noi prieteni. Se sfârșește seara și toată lumea se-ntoarce acasă.

Trece weekendul. Înapoi la rutină. Pauza de masă. Intri instinctiv pe Facebook. Te uiți la notificări și vezi că ai un Friend Request. Nu s-a mai întâmplat de ceva timp. Pffff, colegu’ lui Dorel! Ce să fac: dau accept, mă fac că plouă? Dacă îl ignor și vineri ne vedem iar la fotbal și se uită ciudat la mine și se bagă în seamă? Offf, n-am chef să vorbesc cu el. Mai bine-i dau accept și așa evit orice contact incomod.

Trece săptămâna. Pauză de masă. Intri instinctiv pe Facebook și vezi un articol în care se face mișto de niște liberali care au călcat pe bec iarași cu ideile lor progresive. Dai elegant un share să râdă și vecinu’. DAR, surpriză! Notificare: colegu’ lui Dorel dă un react cu o față nervoasă. Huh, ciudat! După un timp, altă notificare! Comentariu de data asta: “bine k santeti voi destepti mai cu ideile voastre din evul mediu mai bine ai tacea”.

Colegu’ lui Dorel a făcut o greșeala și va plăti pentru scump ea cu un unfriend și un block.

În primul rând, nu suntem prieteni, prietene! Întotdeauna mi s-au părut ciudați oamenii care, fără să te cunoască, se bagă în seamă încercând a demonstra lumii întregi cât sunt ei de rotunzi și avansați față de tine. Pe lângă asta, mai sunt și obraznici și cochetează cu insulta directă la persoana-ți. Not nice, not nice!

Pe urmă, dacă aștepți un răspuns la un comentariu spus pe tonul acesta, poți să aștepți ad kalendas graecas. Nu-ți voi oferi timpul meu prețios pe care trebuie să-l investesc în tura asta de tetris, activitate foarte fructiferă.

În ultimul rând, unfriend-ul și block-ul sunt doar o exprimare diafană a regimului dictatorial impus de mine pe profilul MEU. Aici eu sunt legea. Dura lex, sed lex! 

Ne vedem vineri la fotbal!

 

Denis6a00d8341fd10e53ef01a3fce3b2a8970b-320wi

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s