Oameni care mișcă munți

[RO]

Nu de mult timp am descoperit că am un coleg de facultate și clasă care-i creștin protestant. După ce am vorbit mai multe lucruri mi-a spus că există un grup de studenți creștini protestanți ce se numește GBU și în fiecare joi, depinde de facultatea unde învață se întâlnesc într-un loc, manâncă și pe urmă au un timp fain împreună. M-a invitat să intru in grupul lor și fără să mă gândesc de două ori, am acceptat.

Astăzi am fost pentru prima dată cu ei, iar după ce am luat masa împreună un membru al grupului care studiază la facultatea de comunicare, studiind Cinema si TV ne-a arătat o galerie de poze făcute de ea, care erau expuse pe un coridor de la facultatea unde învață. Pozele erau făcute în Bulgaria, într-o misiune de evanghelizare, într-un sat foarte sărac de rromi. Și spun sărac, dintr-un punct de vedere material. Bisericiile lor erau vagoane de tren amenajate (ei cumpără vagoane de tren pentru că sunt mai ieftine decât oricare local). Oamenii, acolo sunt extrem de săraci, dar în același timp bogați. Spun asta pentru că au o credință cu care pot muta munții din loc. Vindecările în bisericiile lor e ceva foarte obișnuit. Colega noastră ne explica că, însuși o colegă de-a lor de misionară, ce avea probleme de auz (auzea doar 50% cu ajutorul unui aparat), la rugaciunea oamenilor de acolo a fost vindecată, ca după o zi,ea și împreună cu alți membrii ai unei biserici de acolo, să se roage pentru alt membru, care era surd din naștere și nu auzea deloc să fie vindecat și el. Copiii de acolo îți spun să te rogi pentru ei, ca pe urmă să se roage și ei pentru tine, iar rugăciunea unui copil îi ceva special, din cauza sincerității cu care se roagă. La asta se referea Isus când spunea în partea a doua versetului din Matei 19:14.

Îndemnul meu pentru voi e să-I mulțumiți cu adevărat Domnului pentru tot ce aveți, dar mai mult de atât să ne rugăm ca niște copii pentru o credință adevărată care să umple bisericiile noastre cu minuni date de însuși Creatorul.

Denis

PS: Mai multe poze puteți vedea pe http://www.flickr.com/photos/photoloi2010/sets/72157626799328693/. Pozele sunt făcute de Loida García Gomez

PS2: Muchísimas gracias Loida por las fotos!

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s