Îmi pare rău pentru…

[RO]

Mai demult am scris un articol asemănător pe un blog diferit, iar acum pentru că vreau sa ma apuc serios de scris m-am gândit sa-l fac din nou, dar mult mai bine. Deci, here we go.

Îmi pare rău pentru copiii din ziua de astăzi. Trăim în niște timpuri in care majoritatea au un PC sau o consolă în casă, copilăria o devenit ceva de care copiii din viitor o sa-și aducă aminte ca “mai ții minte când o aparut COD Modern Warfar 3 și NFS The Run?” Îmi pare rău pentru că n-o sa știe niciodata ce înseamna să cumperi petărzi cu 5 mii de la țigani din piață, să te joci cu laseru’ și să vina vecinu să zică să nu se mai joace că se murdăresc pereții din scară, n-o să vadă niciodata o dacie 1310 break plină de pufuleți și pufarini. Ei n-o să-și caute caietele din anii trecuti de școală ca să rupă foile și să-și facă cornete. “Ascunsa” o să fie pentru ei un “ce-i aia”, n-o să bea suc la tec sau la dozator și n-o să știe cum se joacă Fifa 98 cu mouse-u’. Nici chiar lapte gros și capră nouă n-o să se joace și 3sud est o sa fie pentru ei o cifră și două puncte cardinale. Cărare pe mijloc făcută cu gel la 10 mii n-o să-și facă niciodata și nici n-o să se împuște cu pistoale cu capse sau bile. N-o să mai zică bancuri cu americanu’,germanu’ și țiganu’ și Bulă pentru ei o să fie cineva necunoscut pentru că Chuck Norris i-o luat locu’. Pac-pac n-o să se mai joace niciodata, că acuma au Counter-Strike și Call of Duty, pe afară cu bița cu coarne cumparate din piață n-o să se dea și nici interviuri la oamenii de pe strada cu bucați coapte de papură n-o sa ia. Îs convins că nici la colindat și la udat pentru bani n-o sa mearga.

Dacă ați știi ce rău îmi pare pentru voi, copii, dacă ați știi ce pierdeți…

Carpe diem

Denis

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Îmi pare rău pentru…

  1. bogdan

    nici cazarmate facute din bulgari imensi de zapada incarcate cu munitie(3 sanii de bulgari)…nici pene de ciora fripte cu chibrite cand crapam de fome,ca nu mergeam acasa,ca inca nu terminasem joaca,era prea fain sa lasi joaca pt. un blid de zama de fasole,de multe ori mancat la lumanare,ca se lua curentu…nici no sa mai auzi in noptile de vara din gura a 30 de copii,toti plini de praf cu pantalonii rupti in genunchi:”AI SPART OALELE SI-AI MANCAT SARMALELE”si cate si mai cate,batrane denis,astea sunt doar o particica din ce-am trait in copilariile noastre..sunt multumit ca am putut sa traiesc o copilarie plina de viata si de aventuri…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s